[QA] De Triumph oldtimer

De geschiedenis van de Triumph oldtimers begint in 1885 met de immigratie van Siegfried Bettmann naar het Verenigd Koninkrijk. Een jaar later start hij zijn eigen bedrijf in het verkopen van fietsen. Nadat hij ging samenwerken met een grote investeerder Moritz Schulte, begon het bedrijf ook fietsen te produceren en in 1889 rolde de eerste echte Triumph fiets van de band. De zaken liepen zo goed, dat men besloot ook motorfietsen te produceren. Dit werd in 1902 een feit. (Bron: http://www.rat-pack.com/triumphhistory.php)

De Triumph oldtimer motorfiets

Niet alleen auto's van Triumph vallen onder oldtimers, Vooral met motorfietsen is Triumph, groot geworden. De eerste motorfietsen waren ook echt fietsen met een motor, maar vanaf 1905 ging men dan ook echt eigen motorfietsen ontwerpen en produceren. De eerste echt bekend Triumph motorfiets was de 500cc. Mede door de eerste wereldoorlog en extra productie voor de geallieerden kwam de productie al op 30.000 stuks. Na de grote depressie ging het slecht met Triumph en werd de Duitse tak afgestoten en werd de Triumph parraleltwin ontwikkeld. In 1940 werd de fabriek in Coventry door de Duitsers platgebombardeerd en verplaatste men de productie naar Medriden. Na de tweede wereldoorlog kwamen er nieuwe modellen uit en begon met ook mee te doen aan race wedstrijden, zodat het merk Triumph steeds bekender werd en vanaf de jaren 50 waren de motorfietsen van Triumph vooral bekend en geliefd in de Verenigde Staten. Tot aan de jaren 70 ging de productie en verkoop goed, maar mede door de recessie begin jaren 80, ging Triumph Motorcycles in 1983 failliet. John Bloor kocht de merkrechten van Triumph en er kwamen nadien, tot op heden weer Triumph motorfietsen op de markt. 

De Triumph oldtimer auto

In 1921 kocht Triumph, Dawson Car Company en begon de productie van de Triumph oldtimer. Het eerste model heette Triumph Lite Car. Daarna produceerde men nog enkele modellen, maar in 1944 ging men failliet. Triumph werd opgekocht door Standard Motor Company, die onder de naam Triumph, sportwagens ging produceren. In 1953 kwam de TR2 op de markt, gevolgd door de TR3, TR4, TR5, TR6 en TR7 en de TR8. Deze auto's vallen onder de echte Triumph oldtimers. Een andere beroemde oldtimer die daarna geproduceerd werd, was de Spitfire. Na een fusie 1960 met Leyland Motors kwam de Triumph Dolomite Sprint in 1973 op de markt. In 1981 kwam het laatste model van Triumph, de Acclaim uit. Deze was geproduceerd in een Joint Venture met Honda. Dit model werd vervangen door de Rover 200. Nadat BMW in 1994 Rover opkocht, verdween definitief de naam Triumph. 

Voor meer informatie spreek met Autobedrijf Timmer.


Delen